Choď na obsah Choď na menu
 


10. 2. 2015

zuby,uši, obojok a vodítko

Aj čistenie zubov a uší je velmi dôležité. Malé rasy psov viac trpia na zubné povlaky a zubný kameň. Čistenie zubov by sa malo u psov 2 krát dso týždňa ak chceme aby náš psík mal stále biele a bezchybné zúbky a hlavne stále dych bez zápachu z kaziacich sa zubov.

Zuby čistievam 2 krát do týždňa, je potrebné učiť psíka ku tomuto úkonu od šteniatka. Nášmu Jackovi sa to tiež na začiatku vôbec nepáčilo ale zvykol si a teraz aj vrtí chvostíkom ked zbadá že nesiem jeho kefku a pastu.

Pastu používam pre psov, môžete ju vidieť na fotke ktorá je na konci článku. Kefku som najskôr používala tiež pre psov ale bola dosť tvrdá a tiekla Jackovi krv z dasien a to ho aj odpudzovalo od čistenia zubov. Ale potom som presla na klasickú ludskú, mäkkú a to už je s ňou čistenie zábavou.

UŠI

- uši čistím raz do dvoch mesiacov. Kvapnem kvapku- dve do ucha zavriem ho a krúživými pohybmi vmasírujem. Nakoniec vytriem vnútro ucha vatovým tampónom. Netreba ísť moc hlboko stačí ucho vytrieť skor zvrchu. Čistením môžeme predchádzať rôznym zápalom uší a tým aj škrabaniam ktoré sú zápalom spôsobené a to vedie aj ku vypadávaniu srsti okolo uší. Dokonca niektoré ťažké zápaly spôsobujú deformácie ucha.

 Obojok:

Obojok používam klasický z brúsenej kože ktprý som vyzdobila flitrovým gélom na textyl a príveskom vykamienkovaného srdiečka.

Vodítko:

Z vodítok jednoznačne uprednostňujem flexi navíjacie vodítko. Pes má na ňom aj možnosť väčšieho pohybu a ked ho potrebujem mať pri nohe tak sa dá zafixovať aj na kratšiu vzdialenosť. Avšak musím aj dodať že odborníci neodporúčajú toto vodítko pre šteniatko, pretože sa horšie s ním učí poslušnosť na vodítku pri nohe. Je to skôr už pre vycvičeného dospelého psa :-) 

 

A na záver fotka našich potrieb pre motýlika Jacka 

img_20150210_195444-3.jpg